Culemborg 17 juni 2020;

Na een paar zeer korte bezoekjes en er heel vaak langs gereden te zijn, werd het tijd om dit stadje eens echt te bekijken.

Via Beusichem over de dijk langs de Lek, bezocht ik op 17 juni 2020 deze charmante stad.

Deze route bewust gekozen om ook de spoorbrug te kunnen fotograferen en zo uitgekomen bij de parkeerplaats Palmbus.

Groot voordeel van dit soort kleinere compacte steden is dat je er niet kunt verdwalen (althans in het oude gedeelte, het nieuwe heb ik links laten liggen) en al het moois in een paar uur tijd kunt bekijken.

Helaas was het museum "Elisabeth Weeshuis" niet geopend op woensdag.

Blijkbaar liep ik wat teleurgesteld de poort uit en zag een bekende Culemborger dit en vroeg of ik genoten had van het museum en de tuin. Na mijn antwoord dat het helaas gesloten was, riep hij, nee joh, kom mee, regel ik wel even en inderdaad even later liep ik heerlijk door de prachtig en zeer goed onderhouden museumtuin.

Goed een uur later vroeg hij mij, toen ik zijn huis passeerde, of ik foto’s vanuit zijn tuin wilde maken. Deze vraag hoef je mij geen twee keer te stellen.

Achter het huis (1580) aan het water (de Meer) gebouwd tegen de Binnenpoort (de Lanx- meersepoort) ligt een sfeervolle lange tuin waar ik de gelegenheid had om enkele Culemborgse stadsgezichten mooi op de foto te zetten.

In zo’n oude stad kom je diverse bouwstijlen tegen en komt het oude vakwerk je tegemoet, kortom ik heb een paar lekkere wandeluren met veel kijkgenot door Culemborg gehad.

Link: link kopiëren en in een nieuwe pagina openen. https://www.culemborg.nl/file/143/download

Opmerkingen

20.06.2020 08:12

Rony Put

stad en omgeving mooi ingeblikt

20.06.2020 15:00

Fred de Langen

Dankjewel Rony voor je mooie commentaar