Blog

Foto-Fred

Welkom op mijn website. Mijn naam is Fred de Langen een gepassioneerd fotograaf met een voorkeur voor steden, architectuur, landschappen, mensen en dieren.

Op deze pagina plaats ik diverse foto's van gebouwen en spullen die de mens niet meer gebruikt en laat verworden tot een stilleven en/of een herrinering aan vervlogen tijden. 

 


Station Montzen en Hombourg

Zondag 21 juli 2019 aan de voormalige stations Montzen en Hombourg een bezoek gebracht. Beide stations worden als sinds 1957 niet meer gebruikt. De grote hal van station Montzen staat er nog steeds en het station van Hombourg is gerestaureerd. Rondom het station van Hombourg is een museum met diverse oude rijtuigen, goederenwagens en twee locomotieven waarvan één rijvaardig. Tijdens mijn bezoek was de beheerder en conservator aanwezig, waardoor ik de gelegenheid kreeg rond te wandelen en foto's te maken.

zie mijn blog:

https://www.foto-fred.nl/443015408


Schroër metaalbedrijf

Opgericht in 1946 aan de Burgemeester Meslaan.

De bedrijfshal en de woning zullen t.z.t. gesloopt worden. Op het gehele perceel van dit metaalverwerkingsbedrijf komen 6 luxe villa's. 


Raccordement Tiel

Aan de spoorlijn Tiel Elst (Betuwelijn) lag een fabrieksspoor (raccordement genaamd), naar het industrieterrein Kellen.

Voor de geschiedenis zie de link; https://www.archiefedwardbary.nl/paginas/nederland/ns/uitgelicht_01A.html


Oude Spoorbrug spoorlijn Kleve - Spyck bij Griethausen.

Deze brug is een van de oudste nog bestaande ijzeren spoorbruggen van Duitsland en is gebouwd in 1865. Hij ligt bij het plaatsje Griethausen. De lijn loopt van Kleve naar Spyck, waar de wagons met een veerpont werden overgebracht naar de overkant. Daar was een aansluiting op de lijn Arnhem-Emmerich. De veerverbinding werd in 1912 opgeheven, maar het personenvervoer naar Griethausen reed nog tot 1960. Goederentreinen naar Spyck hebben nog tot 1987 over de brug gereden.

 

Griethausen Duitsland


Oude voederfabriek Beneden Leeuwen. 

 

 

Beneden Leeuwen

Opmerkingen

02.09.2021 21:11

a.v vuuren.

prachtig, als dergelijke restanten in het landschap zie dan denk ik ook altijdwat zal de historie zijn..die laad losinrichting van veevoederfabriek beneden leeuwen dus bv leuk om te weten.