Station Luik;

Woensdag 24 november 2022, de stad Luik bezocht, onder andere voor het station dat er één jaar gekleurd op staat, door de Franse kunstenaar Daniel Buren "color art". 

In 2000 heb ik ook een rondleiding op de bouw gehad van het station Luik, daarna ben ik er niet meer geweest, wel zag ik het station in de verte, als ik op doortocht met de auto door Luik reed, of als wij "de Triumphclubleden" vanuit de Ardennen met onze TR 6' op de terugweg waren naar Limburg.

Ik was gewoon nieuwsgierig naar het station en de (tijdelijke) kunst, daarnaast wilde ik graag de stad eens doorwandelen en kijken of de publieke opinie klopt over de stad Luik. 

In mijn ogen is Luik een schoolvoorbeeld van, "hoe je mooie architectuur kunt verpesten, door er betondozen tegen aan te plakken", grauw en fantasieloos. Tevens lijkt het wel of de stad altijd open ligt, wegafzettingen   etc. De stad staat ook geheel vol met blik, je kunt vrijwel geen foto maken zonder blik in zicht.

Als je goed kijkt zie je heel veel standbeelden en ook nog zeer mooie architectuur.

Wat gewoon leuk is om te bezoeken en een mooi uitzicht te hebben over de stad, is de Montagne de Bueren (374 treden). De stad zelf zal ik weergeven in een pagina Luik onder het kopje steden en dorpen. 

De Spreeuwen zoeken hun nachtplek om te slapen

De Spreeuwen zoeken hun nachtplek om te slapen

Opmerkingen

28.11.2022 11:40

Leo Smink

Weer een hele mooi, gestreepte, uitgelijnde, serie. Heel erg mooi dat lijnenspel.

28.11.2022 11:54

Fred de Langen

Leo dankjewel voor weer een fijne reactie op mijn werk en hobby.