Woensdag 5 april 2023 lekker vroeg op pad van Tiel naar Oudekerk aan de Amstel, met als hoofd doel "Wester-Amstel park". De reis gaat via Utrecht en station Amsterdam Bijlmer Arena. Gebruik maken van een mooie zonsopkomst en daardoor met prachtig licht, treinen en het station en zijn omgeving fotograferen.

Station Amsterdam Bijlmer Arena


Station Amsterdam Bijlmer ArenA is een trein-en metrostation in het stadsdeel Zuidoost in Amsterdam. De precieze naam van het treinstation is Amsterdam Bijlmer ArenA en van het metrostationStation Bijlmer ArenA.


Het station bevindt zich tussen het Hoekenrodeplein aan de oostkant met daarachter het winkelcentrum Amsterdamsepoort en het Hoogoordplein en de Arenaboulevard aan de westkant met de Johan Crijff Arena en de AFAS Live (voorheen Heineken Music Hall), Ziggo Dome en Pathé Arena.


Het station is een gezamenlijk ontwerp van het Britse architectenbureau Grimshaw Architect (architect Neven Sidor) en Arcadis Architecten (architect Jan van Belkum). De constructies, technische installaties en spoorinfrastructuur zijn een ontwerp van Arcadis. De bouw heeft € 150 miljoen gekost.


Op 17 november 2007 is het nieuwe station Amsterdam Bijlmer ArenA door officieel geopend. 24 april 2008 werd het uitgeroepen tot het BNA gebouw van het jaar 2008.

The level of detail, expertise, theory, and genuine craftsmanship that has gone into this course is incredible. It's well worth the investment and more. John's knowledge and production value are amazing—I'm so glad I joined!

VICTOR MILLER
COMPANY NAME

Hello world