Blog

Foto-Fred

Welkom op mijn website. Mijn naam is Fred de Langen een gepassioneerd fotograaf met een voorkeur voor steden, architectuur, landschappen, mensen en dieren.

Een overzicht in foto's van leuke en minder leuke zaken die in Tiel speelden in 2019.

Smartlappenfestival 2019

Zaterdag 12 oktober 2019 op de markt is het sfeervol druk, het festival is in volle gang, diverse koren uit het land zijn per bus gearriveerd. Jammer dat het weer op zaterdag een beetje nattig is, verwachting voor de zondag is leuk droog en ook een zonnetje.

De Markt

Werkzaamheden (Herinrichting) Waalkade.

11 oktober 2019, de contouren van de parkeerplaatsen op de Waalkade zijn duidelijk zichtbaar, voor het herstel van de kademuren worden damwanden geslagen. 

Passewaaij Classic Cars editie 2019

Zaterdag 28 september kwamen weer veel liefhebbers van klassieke auto's en auto's die nog (net) niet de status hebben (meer dan 15 jaar oud) weer af op het evenement in de Passewaaij in Tiel. De start was zonovergoten, rond een uur wel even een flinke plensbui. 

 

Ford Cortina

Cadilac

Chevrolet

Ford Capri

Konten

konten

konten

konten

konten

de jury

Kadett

Opels

Pontiac

Lotus Elise

Volvo 544 (Kattenrug)

Opel GT J

citroen BX

Porsche 928 S

Volkswagen Golf I Cabriolet

Volkswagen Kever

Volkswagen Sirocco

Nissan 260

Nissan 260

Datsun 260

Datsun 260

Datsun 260

Datsun 260 (Webers)

MG

Pontiac

Pontiac

Pontiac

Opel Olympia

Opel Olympia met liefhebber Dick Steenbergen

Afbreken tenten Appelpop 2019

Na het spektakel is het weer tijd voor het afbreken van de tenten en het leegmaken van de Waalkade.

Opbouw Appelpop en Mozaieken Tiel 

In Tiel is men koortsachtig bezig met het leggen van de mozaïeken voor het corso en op de Walkade met de opbouw van Appelpop. Vanavond 10 september 2019 wat sfeerfoto's gemaakt.

 

Taptoe Tiel 1 juni 2019

Ook dit jaar weer Taptoe Tiel en Streetparade. Zonnig weer maakte dat het weer een mooi en gezellig gebeuren was in de binnenstad van Tiel. Een paar foto's van korpsen die aan de streetparade deelname.

 

Brandweer experience 25 mei 2019

Op 25 mei organiseerde post Tiel weer een open dag. Vijf jaar na het 10-jarige lustrum in 2014 werden de deuren weer open gesteld van de kazerne aan de Teisterbantlaan in Tiel. De hele dag stond in het teken van de brandweer als hulpverleningsorganisatie ten behoeve van de gemeente Tiel. Er werden verschillende demonstraties gehouden die de inwoners van Tiel e.o. hopenlijk een beter beeld geven bij de werkzaamheden die tot het brandweertakenpakket behoren. 

 

demonstratie Vlam in de pan "hoe je niet moet blussen".

Vlam in de pan

Vlam in de pan

Vlam in de pan

Vlam in de pan

Vlam in de pan

Veel bloeiend geel in Tiel mei 2019

13 mei een wandeling vanaf de Waalkade naar Passewaaij gedaan en terug. Veel heerlijke gele velden. Op de Waalkade zijn ook de werkzaamheden begonnen "herstel Waalkade" en aanpassing Waalkade. Voor de bouwvak vakantie moeten de contouren van de parkeervakken en de wegen klaar zijn. Na de bouwvakvakantie wordt echt gestart met de waterkant van de Waalkade, zodat er weer boten veilig kunnen afmeren. 

 

kunstwerk van Cor Litjens 1997 "huizen op de dijk".

bloeiende bermen.

inundatiekanaal Tiel

5 mei 2019Bevrijdingsdag

Bevrijdingsdag in Tiel, veel activiteiten een mooie kunstmarkt met het #creatiefplatformTiel #deBetuwsefruitrally, kunst op het strand bij de 3 zussen, start Legervoertuigen, overvliegende Harvard T6. In de ochtend af en toe een bui in de middag droog en zon. De vrijheid is weer mooi gevierd.

 

5 mei 2019

Harvard T6

Harvard T6

Harvard T6

Harvard T6

Creatief Platform Tiel

Op 5 mei 2018 stond het Creatief Platform Tiel voor het eerst als groep op de kunstmarkt. Deze wordt jaarlijks georganiseerd door het 5 mei comité in de binnenstad van Tiel. Tiel - "Op zondag 5 mei 2019 stonden wij er weer als groep om beleving, zang en beeldende kunst te tonen aan bezoekers van de kunstmarkt.Om het éénjarig bestaan te vieren van het Creatief Platform Tiel kwam wijkregisseur Murat langs om 15 schorten en tas met daarop het logo van het Creatief Platform Tiel aan te bieden namens het wijkteam. Een erg leuke verassing voor de aanwezige deelnemers. Het Creatief Platform Tiel is opgericht om beleving en creativiteit te bieden aan Tiel en haar inwoners. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via de website of tijdens ons DOEDEMEE Plein op zaterdag (wekelijks van 14:00 tot 16:00 uur in de centrale hal van Zinder)".

 

uitreiking schorten

Voorjaar

 

 

19 maart 2019 Lente

Het Ooievaarskoppel is sinds februari weer terug op het nest in de Wetlands foto 19 maart 2019

Hoog water 19 maart 2019

Hoog water 19 maart 2019

De coupurus opgevrolijkt met tekest en een afbeelding 27 februari 2019

De coupurus opgevrolijkt met tekest en een afbeelding 27 februari 2019

De coupurus opgevrolijkt met tekest en een afbeelding 27 februari 2019