Blog

Foto-Fred

Welkom op mijn website. Mijn naam is Fred de Langen een gepassioneerd fotograaf met een voorkeur voor steden, architectuur, landschappen, mensen en dieren.

Landschaftspark Duisburg

Zaterdag 29 september 2018 bezoek gebracht aan het voormalige Hoogovencomplex in Duisburg voor een middag en avondsessie. Op de vrijdag en zaterdagavonden wordt het complex verlicht. Op 29 september was er ook nog een foodfestival en sfeervol gebeuren. 

Geschiedenis:

Het hoogovencomplex werd in 1902 door de "Rheinische Stahlwerke zu Meiderich bei Ruhrort" gebouwd, en werd later overgenomen door de Thyssen-groep. Tijdens de Tweede Wereldoorlog raakte het zwaar beschadigd, maar het werd in de jaren 50 weer opgebouwd. In 1985 waren de hoogovens van het complex te klein geworden om nog rendabel te zijn, en werd het complex gesloten. Tussen 1991 en 2002 werd het terrein als openbaar park ingericht. Bezienswaardigheden[bewerken] De meeste gebouwen in het park worden tegenwoordig voor recreatiedoeleinden gebruikt.

Bezienswaardigheden:

Zo heeft men vanaf de voormalige hoogoven 5 een goed uitzicht over Duisburg en omstreken, kan men duiken in de gastank, en zijn in een deel van de ertsbunkers enkele klimmuren aangelegd en klimroutes uitgestippeld. Bovendien worden in het park regelmatig evenementen georganiseerd. Het terrein is opgenomen in de Route der Industriekultur, die langs industriële bezienswaardigheden in het Ruhrgebied gaat.