Blog

Foto-Fred

Welkom op mijn website. Mijn naam is Fred de Langen een gepassioneerd fotograaf met een voorkeur voor steden, architectuur, landschappen, mensen en dieren.

Zondag 24 november 2019 bezoek aan de stad Middelburg

In Opbouw

Vanuit Tiel is het 2,5 uur treinen naar de Zeeuwse hoofdstad, om een aantal uur in deze provincie stad te vertoeven, de trein van 8.34 uur genomen.

Op tijd vertrokken uit Tiel, terwijl ik met de conducteur zit te praten vanaf Tiel Passewaaij, lopen wij voor een rood sein bij Geldermalsen. Het is mis, een vertraagde goederentrein van de Betuweroute wordt opzij gezet voor vertraagde Intercity en stoptrein, de aansluiting naar Den Bosch mis ik. Gevolg sowieso 30 minuten later in Middelburg. De conducteur (oud collega) opent snel voor mij het personeelsverblijf, zodat ik een kop koffie kan nemen. Opvallend feit de huidige spooropstelling in Geldermalsen zit zeer vreemd in elkaar, de treinen worden zo gepland dat reizigers wel hun aansluitingen moeten missen. De relatie Tiel Den Bosch v.v is altijd al behoorlijk geweest maar wordt nu genegeerd. Dit ondervond ik ook weer 's avonds, de trein uit Den Bosch werd behandeld op 3a nadat deze eerst nog even buiten moest wachten. Na een sprintje naar de trein naar Tiel op spoor 4b, aan de conducteur gevraagd te wachten op twee oudere dames, (een met rollator) dit verzoek werd gehonoreerd, anders mochten deze dames even 30 minuten buiten staan wachten.

De trein van 9.18 was op tijd en in de trein trof ik een wandelaar aan die vandaag ging wandelen van Zaltbommel naar Culemborg. De man was met een grote tocht bezig, namelijk de A2 Luik- Amsterdam volgen. Deels echt de A2 volgen en deels slingerde door de natuur. Vandaag had hij 37 kilometer te gaan.

In de trein van Den Bosch naar Roosendaal kwam ik na Breda in gesprek met 14 Schotten, die een bevrijdingsevenement van de Brabantse Wal gingen bijwonen. Heel leuk op de terugweg spraken wij elkaar weer op station Roosendaal.

Tot aan Goes scheen de zon, daarna werd het mistig en dat bleef het ook. Op het station Middelburg stapte Tom uit, een fotograaf die Middelburg nog een keer ging bezoeken. Ik ging eerst het station bekijken, Tom ging gelijk de stad in. Ik moet stellen dat het station betere tijden heeft gekend. De brug naar de stad is gesloopt en er ligt tijdelijk een Baileybrug die met twee buitenboord motoren bediend wordt, zodat het scheepvaartverkeer kan doorgaan.

Ondanks de mist veel moois gezien, ook het Zeeuwse museum bezocht waar prachtige wandkleden hangen. De 1e en 2e etage flitsend bezocht (voor mij totaal niet de moeite waard). De 3e en 4e etage zeer de moeite waard. Gauw een foto gemaakt van een schilderij van Michael de Ruijter voordat deze verwijderd wordt in deze rare tijd waarin het verleden bedekt en verstopt moet worden. Maar hoe kun je nu van het verleden leren als het allemaal verstopt is, de volgende generatie gaat dit dan missen.

De Grote Kerk ging net uit waardoor ik naar binnen kon en de kerk van binnen kon bekijken, fraai. Hierna een grote stadswandeling gemaakt, ergens lekker geluncht. Het bleef helaas mistig, het blauwe uurtje heb ik niet afgewacht, ik heb de trein van 16 uur naar huis genomen

overkapping station Middelburg.

De Lange jan in de Mist naast de Nieuwekerk.

Nieuwekerk

Nieuwekerk

Nieuwekerk

Nieuwekerk

Nieuwekerk

Muziektent in het Molenwaterpark

herinrichting Molenwaterpark

de Koepoort

de Koepoort

de Koepoort

de Koepoort

detail

detail

detail

detail

detail

oude stadhuis

Sissy ook gezien vandaag.

Opmerkingen

25.11.2019 21:26

Rony Put

prachtig relaas , de mist maakt t toch wel speciaal

26.11.2019 07:14

Fred de Langen

Dank je wel Rony. In eerste instantie vond ik het jammer dat de mist bleef hangen, maar ik zag dat de mist een aparte sfeer creëerde en daar was ik toch wel blij mee.

25.11.2019 15:26

willem

mooie foto's, leuk plaatsje. jammer dat het een beetje douwig was

26.11.2019 07:12

fred de langen

Dank je wel Willem, prachtige stad en ja inderdaad jammer dat het mistig was, maar door de mist hing er wel een aparte sfeer.