Blog

Foto-Fred

Welkom op mijn website. Mijn naam is Fred de Langen een gepassioneerd fotograaf met een voorkeur voor steden, architectuur, landschappen, mensen en dieren.

Voorburg de oude kern 

In 1956 ben ik geboren in deze stad, vlakbij het oude ziekenhuis Antoniushove.

Mijn kinderjaren heb ik doorgebracht rondom de Martinuskerk op het Oosteinde. In 1969 verhuisden mijn ouders van de Loolaan naar het Oosteinde tussen park Vronesteijn en het station Leidschendam-Voorburg schuin tegenover dansschool Kuipers.

In 1976 heb ik Voorburg verlaten. In 2018 heb ik mijn vader begraven en tijdens de begrafenis dacht ik aan mijn jeugd en kreeg ik toch zin om mijn geboorteplaats weer eens te gaan bezoeken  en op zoek te gaan naar herinneringen (ondanks niet zo'n prettige jeugd). Dinsdag 10 december 2019 het eerste bezoek aan Voorburg gebracht aan de "de oude kern".  

Bepaalde mooie herinneringen zijn het buitenbad, de beatcultuur, zoals de optredens in de Vliegermolen, maar ook de groepen die even stopte bij de IJssalon op de parkweg en dan kon je gewoon met Jerney Kaagman of Hans Vermeulen praten. De danslessen en de sfeer bij dansschool Kuijpers. 

In 2020 zal ik zeker nog een of twee keer door Voorburg wandelen om bepaalde jeugdplekken te bezoeken (locatie oude ziekenhuis, scholen, de dansschool, en de standbeelden van Corbulo en Sint Maarten bij het nieuwe Ziekenhuis). 

 

Hofwijck

Ondoordoorgang A12 en treinbaan Voorburg Gouda. Hier lag vroeger een overweg en viaduct onder de A12 door. Situatie is een stuk comfortabler geworden.

Voormalig IJssalon