Foto-Fred

Welkom op mijn website. Mijn naam is Fred de Langen een gepassioneerd fotograaf met een voorkeur voor steden, architectuur, landschappen, mensen en dieren.

Een overzicht in foto's van leuke en minder leuke zaken die in Tiel speelden in 2020.


Hoog water in de Waal februari 2020

Vanaf 6 februari 2020 is de hoeveelheid water in de Waal aan het stijgen, met de hoogste stand op zaterdag 8 februari en op zondag de 9e windkracht 7 erbij.

bouw nieuwe Waalkade ligt even stil.

bouw nieuwe Waalkade ligt even stil.

water stijgt 7 februari 2020


Roekenbos aan de Echtelsedijk 28 januari 2020:

Als fotograaf wandel ik graag en omdat het nogal onstuimig weer was, dacht ik, laat ik een kijkje bij de Waal nemen via de Echteldseeijk.

Bij het verlaten van de Lijsterstraat zie ik mannen in oranje jassen heel driftig met maaiers bezig onder de bomen waarin de Roeken hun nesten hebben. Op deze plek staan appartementen en een paar huizen gepland, echter een deel van de grond is van een projectontwikkelaar, de grond met de bomen is (nog) van de gemeente Tiel.

Aangekomen op de dijk spreek ik een bewoonster uit de Lijsterstraat, waar de stoom bijna uit haar oren komt. Er was drie weken geleden een afspraak met de gemeente, "dat er niet gemaaid zou worden", omdat de roeken ook gebruik maken van de bossage onder de bomen. "Nu is het leeg, zo jaag je de Roeken ook weg". Goede afspraak gemeente Tiel.

Het Roekenbos, Echteldsedijk


De nieuwe kade vordert gestaag foto 27 januari 2020


Sinkhole bij de pont januari 2020


het scheve nest van de familie ooievaar, foto januari 2018

een nieuw nest foto januari 2020. Nest is in 2019 gezet en werd al af en toe gebruikt als uitrust plaats.

foto zondag 26 januari 2020 (iPhone)