Blog

Foto-Fred

Welkom op mijn website. Mijn naam is Fred de Langen een gepassioneerd fotograaf met een voorkeur voor steden, architectuur, landschappen, mensen en dieren.

Rondje Tiel 29 januari 2020;

Vandaag eens kijken bij de nieuwbouw tussen de spoorlijn Tiel -Elst en de Binnenhoek (Esdoornstraat), de rioleringswerkzaamheden Grotebrugse Grintweg en bij van der Valk naar het beeld "de Toukan".

In 2017 stond het beeld met twee soortgenoten op de wagen van Neerijnen en wonnen de publieksprijs van het fruitcorso. In mei 2019 is het beelde de Toukan op zijn plaats van bestemming gezet, naast de ingang van het parkeerterrein bij Van der Valk in Tiel. Leuk detail is dat de vogel beleefd zijn hoed af neemt en zo de gasten van het hotel verwelkomt.

Beelden kunstenaar Dik Kusters (67) uit Varik was in 2017 de ontwerper van de wagen met de drie toekans. Hij zette ‘zijn kindje’ de afgelopen maanden niet alleen in het polyester, zodat hij zeker dertig jaar mee kan, maar gaf de Toukan ook zijn oorspronkelijke kleuren terug. 

Op weg naar de Toukan kwam ik ook nog langs een weiland (veldje met oude fruitbomen) waarin twee paarden lekker rondlopen. 

ja ik kom wel even kijken

Als de wei maar dicht zit. Allegaartje.