Blog

Foto-Fred

Welkom op mijn website. Mijn naam is Fred de Langen een gepassioneerd fotograaf met een voorkeur voor steden, architectuur, landschappen, mensen en dieren.

Saal fotoboek Avondfotografie

Op facebook zag ik de uitnodiging om deel te nemen aan ‘“Professional Line Fotoboek product test”, van Saal. Dat sprak mij wel aan, enerzijds vanwege goede ervaringen met Saal en anderzijds omdat ik wel een fotoboek wil hebben van mijn avond- en nachtopnames die ik van 2016 tot heden gemaakt heb. Saal geeft een kortingsbon weg van € 100 euro met als enige tegenprestatie een review schrijven over het bestelde product.

Na mijn aanmelding, kreeg ik binnen een paar uur een positief antwoord en een voucher code. Gelijk de software geladen en gekeken waar ik uit kon kiezen en dat was best eigenlijk lastig kiezen. Verschillende maten boeken, soorten covers, papier, glanzend of mat. Verrassend is ook de keuze alles helemaal zelf doen of snel de foto’s uploaden, de software maakt een opzet die uiteraard wel te wijzigen is.

In eerste instantie viel ik voor de maat 40x30, maar ondanks alle mogelijkheden van layout keuze, vond ik dit niet mooi worden, omdat ik echt een overzicht wilde maken van wat ik gemaakt heb en ook mijn ontwikkeling wilde zien, alle foto’s op a3 formaat zou te kostbaar zijn en de foto’s klein plaatsen op een bladzijde vond ik niet professioneel. De mat 21x21 was eigenlijk de maat voor het project.

De foto’s selecteren, was een mooie klus voor een regenachtige zondag en ondanks jezelf al beperkingen opleggen, toch 218 foto’s geselecteerd. Dan volgt een een proces van “Killing Your Babies”, mooie Engelse uitdrukking voor het weggooien van de geselecteerde foto’s. Omdat het een goed stabiel- en gebruikersvriendelijk softwareprogramma is, werkt het fijn. Nadat je denkt ik stop voor vandaag ermee, sla je je project op en ga je weer verder op een later moment. Het is een mooi boek geworden van 46 pagina’s, 27 februari 2020 besteld.

De levering stond gepland voor 5 maart, maar woensdag 4 maart werd het boek al bezorgd. Ik was natuurlijk erg benieuwd om het boek in mijn handen te hebben en dat viel niet tegen. Goed verpakt in een stevig karton, het boek nog een keer extra beschermd. Prachtige cover, stevige dikke bladzijden met hele mooie prints. Kwaliteitswerk van Saal.

Opmerkingen

05.03.2020 09:03

Rony Put

veel plezier met je keurig mooie aankoop

05.03.2020 11:19

fred de Langen

Dank je wel Rony, het is leuk om wat mooie avond/nachtfoto's in een boek te hebben.

04.03.2020 15:09

Jan

Ziet er mooi uit goed afgewerkt

04.03.2020 16:31

Fred de Langen

Dank je wel Jan, het boek voelt goed aan en is erg mooi geworden. Ik ben er blij mee.