Blog

Foto-Fred

Welkom op mijn website. Mijn naam is Fred de Langen een gepassioneerd fotograaf met een voorkeur voor steden, architectuur, landschappen, mensen en dieren.

Kasteeltuin Hemmen;

De ommuurde kasteeltuin is op een kaart uit 1832 te vinden, maar is vermoedelijk ouder.

De tuin werd vroeger gebruikt voor het telen van groenten, fruit en snijbloemen. Tegen de noordelijke muur was een druivenkas gebouwd.

Na de Tweede Wereldoorlog is de tuin langzamerhand in verval geraakt.

Begin jaren ’90 zijn plannen ontwikkeld om de tuin te herstellen. De beplanting is gerealiseerd in 1994 en 1995. De tuin is officieel geopend op 9 september 1995.

De tuin is ruim 52 meter lang en ca. 25-35 meter breed. De hoofdopzet van de tuin is classicistisch van karakter, waarbij de verhouding 2:1 een belangrijke rol speelt.

Binnen het rechthoekige hoofdpad komen twee vierkanten voor die weer verdeeld zijn in tweemaal vier hoofdvakken, het zgn. vierdubbel- vierkant.

De middelste vier hoofdvakken zijn verbonden met een taxushaag. Lagere taxushagen omsluiten vakken met vaste planten en de hogere taxushaag omsluit de centraal gelegen rozentuin met in het centrum de rozenkoepel. Verder treft u er heesters, kruiden, waterplanten, groenten en enkele leibomen aan.

Openingstijden:

Dagelijks geopend van 1 mei t/m 31 oktober van 8 uur tot 19 uur De toegang is vrij!

Info:

website Kasteeltuin Hemmen

https://www.kasteeltuinhemmen.nl/de-tuin/