Blog

Foto-Fred

Welkom op mijn website. Mijn naam is Fred de Langen een gepassioneerd fotograaf met een voorkeur voor steden, architectuur, landschappen, mensen en dieren.

Op weg naar de Willemsbrug

Demonstratie Rotterdam 6 februari 2022

Spatjes is voor watjes

De vooruitzichten wat betreft het weer in Rotterdam op zondag 6 februari was echt heel slecht. Op de heenweg kwam het met bakken naar beneden. Ik moest een omweg nemen, omdat er gewerkt werd bij station Gouda. Het werd de Route Utrecht, Schiphol, Rotterdam Blaak. 

De opkomst was geweldig, vele duizenden kwamen om te demonstreren tegen de QR code, de tweedeling in de maatschappij en de huidige corona maatregelen. 

Ik wilde de stoet fotograferen op weg naar de Willemsbrug en op de Erasmusbrug.

Net voor een uur liep ik naar de Willemsbrug en ineens was het droog, precies een pauze in de verregende dag van 13 uur tot 16 uur. 

Wachtend op de Willemsbrug zag en hoorde ik de politie demonstratie op de Erasmusbrug, een klein groepje ervoor de rest in de dienstauto's. Wie weet heeft het effect voor hun cao, of krijgen zei net zo veel voor elkaar als het zorgpersoneel.

Een prachtige grote lange stoet. Heel lang, terwijl de mensen in de staart van de groep nog de Willemsbrug opliepen, kwamen de eerste van de lange rij demonstranten, zichtbaar op de Erasmusbrug. Dat waren er toch echt meer dan 15 duizend. Ik schat dat het het er rond de 40.000 waren. 

Op de brug een paar mooie gesprekken gehad, o.a. met een man die zich heel eenzaam heeft gevoeld en veel kennissen /vrienden is kwijtgeraakt, het deed de man zichtbaar goed (zijn booster zal ik maar zeggen).

Na afloop even een foto rondje door Rotterdam op weg naar het depot van het Boymans museum.

 

Station Blaak

Station Blaak

Station Blaak

Station Blaak

Station Blaak

Station Blaak

het druppelt binnen en de regen valt nog heel even.

gelijk ruimen

Boymans depot

Boymans depot

Boymans depot

Opmerkingen

10.02.2022 20:08

Remco van Haren

Mooie foto's, Fred. Goed dat er zo'n grote opkomst was. Heb in ieder geval de petitie ondertekend.

10.02.2022 21:01

Fred de Langen

Ja het was een geweldige opkomst, ik hoop dat er zondag a.s. weer zo grote opkomst is in Den Haag. Het is ook wel boeiend om er ook foto's van te maken.

08.02.2022 08:56

Leo Smink

Fred, mooie foto's en een jaloersmakende impressie :

08.02.2022 08:59

Fred de Langen

Dankjewel Leo, ja het was een geweldige demo, hartverwarmend. Jullie hebben echt iets moois gemist.

08.02.2022 07:18

ruud pothuizen

Mooie foto serie….Blaak is idd een mooi station. Zwart wit lijkt mij deze ook super gaaf…

08.02.2022 09:01

Fred de Langen

Ruud dankjewel voor je reactie. Inderdaad zal de serie van station Blaak het in zwart wit goed doen. Ik zal deze nog maken.