Blog

Foto-Fred

Welkom op mijn website. Mijn naam is Fred de Langen een gepassioneerd fotograaf met een voorkeur voor steden, architectuur, landschappen, mensen en dieren.

Tiel gezien door de ogen van de toerist:

In Tiel wordt door inwoners wel eens gemopperd en geroepen "Tiel is niet Viel".

Met deze uitspraak ben ik het niet eens. 

Tiel heeft veel te bieden en is een leuke compacte stad. Het oude centrum heeft gelukkig nog een aanatal oude panden die de oorlog overleefd hebben en het voorzieningen niveau is best hoog (theater, ziekenhuis, zwembad, bibliotheek, winkels (divers), restaurants etc. en sinds anderhalf jaar een mooie vlindertuin. 

Maar de toerist die lopend of fietsend over de dijk langs de Waal richting de stad (cenrum) gaat,  ziet Tiel op zijn lelijkst. De entree is werkelijk troosteloos. 

Het begint na de brug over het Inundatiekanaal een afgebrand gebouw, daarna de kwelkade en eerlijk gezegd het voorplein bij Zinder ( en de muur bij de coupuere) mist gewoon ook nog groen, daarna de Westluidensestraat in (de toerist wordt nog even verwend met de vlindertuin) maar dan is het ook op. Bij de markt wordt het weer iets leuker. 

Opmerkingen

21.06.2022 18:29

Marjolein van Lingen

Ja dit is echt Flip(pen) van Tiel! Zeker een triest entree!
Maar... vergane glorie is ook mooi. En alle schoonheid heeft een keerzijde. Toch!?
Mooie foto's Fred, grtjs Marjolein

21.06.2022 18:50

Fred de Langen

Dank voor je leuke reactie Marjolein. Tiel heeft veel moois, maar deze entree verdient echt aandacht. Zou goed zijn voor Tiel.

21.06.2022 10:31

Teus Verduin

Ik zie helemaal niets van het mooiste (horeca)plein van Tiel. Het Korenbeursplein...

21.06.2022 11:44

Fred de Langen

Ha Teus, jullie plein is zeker niet troosteloos en daarom ook hier nu niet gemeld, veel te gezellig daar. Zie https://www.foto-fred.nl/451503182 voor jullie strandweekend.

21.06.2022 08:21

Dick Klein Geltink

Nee dit kennen we niet zo, wel de fruit mozaieken langs de grachten en andere foto's van jou.