Blog

Foto-Fred

Welkom op mijn website. Mijn naam is Fred de Langen een gepassioneerd fotograaf met een voorkeur voor steden, architectuur, landschappen, mensen en dieren.

Weiland met Koebosjes.

Pontjes Rondje;

Vrijdag 5 augustus 2022 weer met oud collega’s gewandeld.

Dit keer kozen wij voor het startpunt Batenburg om vervolgens over te steken met de pont naar Demen. De vrijwilligster op de pont was gezellig nieuwsgierig, graag wilde zij weten, waar wij vandaan kwamen, welke relatie wij hebben etc. De oversteek is snel gedaan naar Brabant. Via de dijk op weg naar Ravenstein om daar te lunchen en de pont weer te nemen naar Niftrik.

Na de lekkere lunch bij Brass, de dijk af naar de pont, waar wij zeer vrolijk verwelkomd werden door de schipper. De vraag was waar wij heen wilde, waarop ik antwoordde “Batenburg”, dat was te ver, maar een rondje om het eiland was geen punt, wie weet zien jullie dan nog wel een IJsvogeltje.

Voordat wij echt de trossen losgooide, moest ik nog even snel een foto maken van een prachtig bord met een heerlijke tekst. Helaas zagen wij geen IJsvogel, maar wel een grote Reiger, nadat wij aangekomen waren aan de Gelderse kant op weg naar Niftrik.

Bij de brug van Niftrik (bij ons “spoormensen” is deze bekend als de brug bij Ravenstein) staat een mooi herdenkingsmonument, waar ik toch regelmatig langs kom, maar nog nooit echt gestopt ben om deze vast te leggen. “Een brug Teveel”. Operatie Market Garden heeft helaas veel levens gekost.

Vlak bij Batenburg ligt een rijk watergebied en zeer vogelrijk. Regelmatig kun je hier Lepelaars treffen en als je geluk hebt ook de IJsvogel.

Aan de oever van de Maas staan drie kunstwerken “Parachutisten", die ook verwijzen naar operatie Market Garden.

Aan de andere kant van Batenburg staat nog een gedenkteken (stuk bommenwerper).
 Het oorlogsmonument in Batenburg is een sculptuur, vervaardigd uit een onderstel van een Brits vliegtuig, dat in 2003 uit de Maas bij Batenburg is opgevist.

Pont Batenburg-Demen

Pont naar Batenburg

Zicht op Batenburg

Dijk naar Ravenstein

Demen

Demen

Op weg naar Ravenstein

Richting Oss

Richting Nijmegen

Ravenstein

Ravenstein

Ravenstein

Ravenstein

Ravenstein

Pont Ravenstein-Niftrik

Brasserie Brass

Monument Een brug teveel.

Monument Een brug teveel.

Monument Een brug teveel.

Monument Een brug teveel.

Monument Een brug teveel.

Spoorbrug Ravenstein (enkelspoor)

Molen van Batenburg

Kasteel rüine Batenburg.

Rondje Pontjes

Opmerkingen

09.08.2022 13:18

Fred de Langen

Leo, dank weer voor je leuke reactie. Het was een fijne wandeling met mijn oud collega's en je de pontkontakten waren erg leuk.

05.08.2022 20:11

Leo Smink

Toch altijd leuk met gelijkgestemden te lopen. Maar ondersteund door mooi weer, leuke "pontkontakten" en...weer een mooie serie, dan heb je toch weer een heerlijke dag beleefd.