Blog

Foto-Fred

Welkom op mijn website. Mijn naam is Fred de Langen een gepassioneerd fotograaf met een voorkeur voor steden, architectuur, landschappen, mensen en dieren.

La Vuelta door Rivierenland.

Zaterdag 20 augustus 2022, de 2e etappe van de Vuelta (Den Bosch - Utrecht via o.a. Zaltbommel-Wamel-Rhenen en de Amerongse berg).

Als fotolocatie Wamel gekozen (t.h.v. het Veerhuis). 

Met mij kozen veel mensen om de pont te nemen over de Waal (gezellig druk zowel heen als terug), bij de N322 aangekomen (van Heemstraweg) gingen de meesten richting Wamel en de W.A. brug, ik wandelde rechtsaf richting Rossum, om in een bocht het spektakel te zien aankomen en wat ruimte te hebben, om foto's te maken. 

Het viel mij op dat er heel veel politie aanwezig was (motoren, auto's maar ook meerdere zwarte busjes (arrestatieteams), ook reed de Guardia Civil mee met enkele voertuigen en motoren. 

De reclamekaravaan stelde in mijn ogen niets voor, alleen maar herrie, die van de Tour de France is echt leuk, dit waren enkele auto's met een doos bovenop het dak. 

Uiteraard duurt het wachten op de renners langer dan de flits waarin alles passeert, maar het was weer leuk om een doorkomst van een grote ronde te kunnen bekijken. 

Linkjes:

https://www.wielerflits.nl/nieuws/deelnemers-vuelta-a-espana-2022/

https://www.touretappe.nl/vuelta-2022-parcours/etappe-2-spanje-route-2022/

 

Protestvlag

heel veel politie (ook zwarte busjes)

de zwarte busjes (met ME voor in het geval dat...).

Commandowagen

Spaanse politie

Reclame karavaan van niets

Wamel, t.h.v. het Veerhuis

Fotojournalist

Heli voor de Televisiebeelden.

Kopgroep, met daar vlak achter het peleton

Kopgroep

Kop van het peleton

Terug nar het peleton achter de auto

Wielrenner in de dop.

Terug naar Tiel