BASED IN THE HAGUE, NETHERLANDS

Birthday

Apr 20, 2022

Sweet Sixteen

Jul 20, 2022

Wedding Anniversary

Jul 20, 2022

Straatkunst in Den Haag bekijken


Dinsdag 25 juli 2023 vroeg op weg naar Voorburg, om daar vanaf het station te starten met een wandeling van uiteindelijk 14 kilometer over de Binckhorst, Rijswijkseplein via de Wagenstraat en het Lange Voorhout en te eindigen bij het centraal station.


Ik wist dat de Binckhorst veranderd was, maar dat het zo fundamenteel veranderd is, van puur sang een industrie gebied naar nu een woongebied en hier en daar nog bedrijfjes, dat was even wennen.

Om de Binckhorst te promoten en om er meer mensen heen te lokken is er prachtige straatkunst gemaakt met een wandel/fietsroute en een internetsite. Helaas zullen sommige kunstprojecten geen lang leven beschoren zijn, omdat deze gemaakt zijn op oude panden die zeker geen jaren meer zullen bestaan.


Ook was ik benieuwd naar de herinrichting van de oude sigaretten fabriek van Laurens ( Caballero fabriek). De fabriek is nu een verzamelgebouw van bedrijfjes.


Een ander bekend bedrijf op de Binckhorst was de Pametex, veel Hagenaren weten nog hoe de knallen klonken als er weer eens een auto met te veel benzine in de tank geplet werd. Op deze plek is nieuwbouw, o.a. Een hotel en diverse bedrijven.


Kasteel BInckhorst wordt ook geheel ingebouwd door appartementsgebouwen, waarmee de charme van dit mooie pand in mijn ogen verloren gaat.


Ook iets geheel nieuws ontdekt inclusief met verkeersborden en al, namelijk een gelegaliseerde plek voor beginnende graffiti spuiters/ knoeiers.


Aan het einde van de Binckhorstlaan, onder het Schenkviaduct besloot ik om naar het Rijswijkseplein te wandelen, om bij de Haringkoning een haring te eten, zelfs de Geleenstraat met de dames achter de ramen bestaat nog, ik dacht toch echt dat dit ook in Den Haag verdwenen zou zijn.

Tot mijn grote schrik was zelfs de Haringkoning gesloten (in Nederland bekend uit het lied "o o Den Haag") en of deze ooit weer open gaat ik heb er grote ???? bij.

Dan maar naar een ander oud geweldig adres, de visboer bij Hollands Spoor, ook daar ving ik bot, nu een Smullers winkel.


Na deze teleurstellingen op weg via de Wagenstraat, de Grote Marktstraat, Kneuterdijk naar het lange Voorhout. In de Wagenstraat zag ik een grote viswinkel, die er gaaf uitzag, mooie gevulde vitrines, dus daar een haring genomen, nog een teleurstelling, niet te smurfen, oude stugge haring. Bij het Binnenhof zelfs maar de haring gelaten voor wat het is, even genoeg gehad en er alleen maar dorst aan over gehouden. Deze heb ik gelest in de trein op weg naar huis met een lekker koel bier, nadat ik eerst nog van alle sculpturen op het Lange Voorhout genoten had.

Sculpturen op het Lange Voorhout